Milieu

Voorleeshulp

Samen werken aan een duurzame gemeente

De gemeente vindt het belangrijk dat haar inwoners zich thuis voelen, en prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Een schone en duurzame woonomgeving met genoeg ruimte voor de natuur hoort daarbij. Een beter milieu is de verantwoordelijkheid van de gemeente en de inwoners samen. Met de gezamenlijke inzet van de inwoners en de bedrijven in de gemeente kan Leidschendam-Voorburg een duurzame gemeente worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het scheiden van uw afval, maar ook aan milieuvriendelijkere manieren om energie te gebruiken. De gemeente kan u hier bij helpen en adviseren.

Afvalkalender voortaan digitaal

De gemeente heeft besloten geen afvalkalender huis-aan-huis meer te verspreiden. De afvalkalender kunt u hier eenvoudig downloaden.
Op dit deel van de website kunt u verder lezen wat de gemeente doet om haar werkzaamheden zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook kunt u lezen wat u zelf kunt bijdragen aan een beter milieu, en vindt u handige tips om energie te besparen.

Duurzaamheidsagenda

Als gemeente investeren we in een groene, energiezuinige en gezonde leefomgeving. We zetten de komende jaren in op vele concrete maatregelen. Dat alles is samengevat in de duurzaamheidsagenda. Doe en denk mee!