Toeslagen en tegemoetkomingen

Iedere ouder in Nederland krijgt kinderbijslag voor elk thuiswonend minderjarig kind. Een aanvullend bedrag daarop is het kindgebonden budget. Dat bedrag is afhankelijk van uw inkomen en het aantal kinderen.

Kinderbijslag en het kindgebonden budget zijn tegemoetkomingen van de overheid in de kosten die u maakt voor de zorg en opvoeding van uw kind.

Toeslagen

Naast kinderbijslag en eventueel een kindgebonden budget hebt u mogelijk recht op toeslagen en kortingen van de Belastingdienst, bijvoorbeeld zorgtoeslag om uw zorgverzekering te kunnen betalen en kinderopvangtoeslag om de kinderopvang te kunnen betalen. Misschien hebt u ook recht op heffingskortingen. U hoeft dan minder inkomstenbelasting te betalen.

Persoonsgebonden budget

Als uw kind een handicap of beperking heeft, kan het zijn dat u veel dure (specialistische) zorg nodig hebt. U kunt hiervoor een persoonsgebonden budget krijgen. Van dit budget kunt u zelf de zorg inkopen die nodig is.

 

Agenda

  1. 18/04/2014

    Sluitingsdag CJG: Goede vrijdag Het CJG is vanwege Goede vrijdag gesloten op 18 april. Het gebouw de Waterlelie is ook de gehele dag dicht. lees meer

  2. 21/04/2014

    Sluitingsdag CJG: Tweede paasdag Het CJG is vanwege Tweede paasdag gesloten op maandag 21 april. lees meer

  3. 24/04/2014

    Workshop ‘Hoe kom ik op voor mezelf?’ · Wil je beter voor jezelf leren opkomen? · Wil je beter leren zeggen wat je wilt zeggen? · Beter je mening leren geven, ook bij mensen waarbij je het lastig vindt? Dan ben je van harte welkom bij deze workshop! Na deze workshop kan je heel mooi deelnemen aan de 2e workshop over ‘nee zeggen’. lees meer