Toeslagen en tegemoetkomingen

Iedere ouder in Nederland krijgt kinderbijslag voor elk thuiswonend minderjarig kind. Een aanvullend bedrag daarop is het kindgebonden budget. Dat bedrag is afhankelijk van uw inkomen en het aantal kinderen.

Kinderbijslag en het kindgebonden budget zijn tegemoetkomingen van de overheid in de kosten die u maakt voor de zorg en opvoeding van uw kind.

Toeslagen

Naast kinderbijslag en eventueel een kindgebonden budget hebt u mogelijk recht op toeslagen en kortingen van de Belastingdienst, bijvoorbeeld zorgtoeslag om uw zorgverzekering te kunnen betalen en kinderopvangtoeslag om de kinderopvang te kunnen betalen. Misschien hebt u ook recht op heffingskortingen. U hoeft dan minder inkomstenbelasting te betalen.

Persoonsgebonden budget

Als uw kind een handicap of beperking heeft, kan het zijn dat u veel dure (specialistische) zorg nodig hebt. U kunt hiervoor een persoonsgebonden budget krijgen. Van dit budget kunt u zelf de zorg inkopen die nodig is.

 

Agenda

  1. 15/05/2015

    15 mei beweegplezier Vrijdag 15 mei gaat beweegplezier door. De informatiebalie van het CJG en het Spel- en Opvoedpunt sluiten om 12.30 uur. lees meer

  2. 25/05/2015

    Sluitingsdag CJG: Tweede pinksterdag Het CJG is gesloten op maandag 25 mei. lees meer

  3. 01/09/2015

    Cursus Veiligheid en EHBO Wat moet je doen als je kind valt, dreigt te stikken in een speeltje of een brandwond oploopt? In deze cursus leert u snel en goed te handelen bij brandwonden, bewusteloosheid, vergiftiging en verstikking. lees meer