Toeslagen en tegemoetkomingen

Iedere ouder in Nederland krijgt kinderbijslag voor elk thuiswonend minderjarig kind. Een aanvullend bedrag daarop is het kindgebonden budget. Dat bedrag is afhankelijk van uw inkomen en het aantal kinderen.

Kinderbijslag en het kindgebonden budget zijn tegemoetkomingen van de overheid in de kosten die u maakt voor de zorg en opvoeding van uw kind.

Toeslagen

Naast kinderbijslag en eventueel een kindgebonden budget hebt u mogelijk recht op toeslagen en kortingen van de Belastingdienst, bijvoorbeeld zorgtoeslag om uw zorgverzekering te kunnen betalen en kinderopvangtoeslag om de kinderopvang te kunnen betalen. Misschien hebt u ook recht op heffingskortingen. U hoeft dan minder inkomstenbelasting te betalen.

Persoonsgebonden budget

Als uw kind een handicap of beperking heeft, kan het zijn dat u veel dure (specialistische) zorg nodig hebt. U kunt hiervoor een persoonsgebonden budget krijgen. Van dit budget kunt u zelf de zorg inkopen die nodig is.

 

Agenda

  1. 25/04/2014

    Geen beweegplezier De activiteit beweegplezier gaat niet door, vanwege de Koningsspelen. lees meer

  2. 08/05/2014

    Workshop ‘Hoe zeg ik op een goede manier nee?’ · Zeg je altijd maar ‘ja’, terwijl je het eigenlijk te druk hebt? · Wil je leren hoe je je grenzen goed kan aangeven? · Wil je oefenen met nee zeggen? Dan zie ik je graag in deze workshop! Deze workshop is een vervolg op de workshop ‘Hoe kom ik op voor mezelf?’. Als je deze niet hebt gevolgd, ben je nog steeds van harte welkom. lees meer

  3. 12/05/2014

    Cursus 'Leren omgaan met geld' Heb je geldproblemen of moeite met rondkomen? In de cursus Leren omgaan met geld krijg je inzicht in je inkomsten en uitgaven. Je leert een balans vinden tussen de korte en lange termijn en je krijgt meer grip op je uitgaven lees meer