Toeslagen en tegemoetkomingen

Iedere ouder in Nederland krijgt kinderbijslag voor elk thuiswonend minderjarig kind. Een aanvullend bedrag daarop is het kindgebonden budget. Dat bedrag is afhankelijk van uw inkomen en het aantal kinderen.

Kinderbijslag en het kindgebonden budget zijn tegemoetkomingen van de overheid in de kosten die u maakt voor de zorg en opvoeding van uw kind.

Toeslagen

Naast kinderbijslag en eventueel een kindgebonden budget hebt u mogelijk recht op toeslagen en kortingen van de Belastingdienst, bijvoorbeeld zorgtoeslag om uw zorgverzekering te kunnen betalen en kinderopvangtoeslag om de kinderopvang te kunnen betalen. Misschien hebt u ook recht op heffingskortingen. U hoeft dan minder inkomstenbelasting te betalen.

Persoonsgebonden budget

Als uw kind een handicap of beperking heeft, kan het zijn dat u veel dure (specialistische) zorg nodig hebt. U kunt hiervoor een persoonsgebonden budget krijgen. Van dit budget kunt u zelf de zorg inkopen die nodig is.

 

Agenda

  1. 22/09/2014

    Weerbare kinderen Niet ieder kind komt voor zichzelf op. Wat doe je als je zoon of dochter wordt gepest? Of als je kind erg verlegen is? lees meer

  2. 09/10/2014

    Haal je oppasdiploma - Ben jij tussen de 12 en 17 jaar? - Vind je het leuk om met kinderen om te gaan? - Pas jij wel eens op ? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou. lees meer